tisdag 27 januari 2009

Lång helg och Australia Day

Det var lång helg i helgen då det var Australia Day på måndag och alla är lediga då.

I lördags var det riktigt hett ute med toppar på över 40 gr på vissa ställen. Det var dessutom hög luftfuktighet så värmen var minst sagt påfrestande. Efter ett par veckor med denna hetta, även på nätterna, bestämde vi oss, som nämnts nedan, att köpa ett kylaggregat till sovrummet. Det finns en typ av portabla AC, men de kräver dels att man har en slang ut genom fönstret och de är dessutom rätt dyra (5-6000 kr) så vi bestämde att vi skulle gå på en billigare variant där man tillsätter vatten och kylklampar som skall stå för kylningen.
Denna variant visade sig inte funka alls!! Temperaturen i sovrummet sänktes inte en grad under natten trots att den stod och brummade hela tiden. Den skall få en chans till innan de får igen den!!
Det tog oss halva dagen att hitta den där #&%¤# kylaren men sedan åkte vi till stranden och kylde av oss.

På lördags kväll var vi riktigt kulturella, vi åkte på en konsert med klassisk musik. Det har ju varit Sydney festival i några veckor nu så det händer mycket i stan. Bla många konserter och festligheter. Vi tänkte att sitta i gräset med picknick och lyssna på klassisk musik vi värmen skulle vara ganska trevligt vilket det oxå var!!

IMG_0646

I söndags åkte vi också till stranden, den här gången åkte vi till Manly. Oscar ville bada i stora vågor och då passar Northern Beaches perfekt. Det var inte klar sol, men det var bra. Nästan bättre faktiskt, det blir inte lika varmt för Malte!
IMG_0666 IMG_0663

I måndags var det ju som sagt Australia Day och det firades i hela stan. Vi åkte in till CBD där det minst sagt var packat med folk. Det var matstånd, hoppborgar, uppträdanden, båt race och mycket mycket mer. Dagen avslutade vi i Darling Harbor där de hade ett helt makalöst fyrverkeri.
IMG_0702Se alla bilder från helgen.

Inga kommentarer: