fredag 8 augusti 2008

Skola, Peru och vara grejor

Oscar har gatt tre dar i skolan nu och det verkar funka bra for honom. Han fick tom en Guldstjarna forsta dagen. De far dem om de gjort ngt bra.
Annars ar det ett konstigt upplagg pa skolan.
De som gar i Oscars klass ar 5-6 ar och de skall kunna alla bokstaver, lasa och skriva och det ar militarisk disiplin pa eleverna. pa samlingarna skall de sitta pa et speciellt satt men benen och titta framat. Nar lararen eller kanske rekorn kommer in sager alla i kor "Good morning Mr Adamson".
Det kanns lite som det var i Sverige pa vara foraldrars tid.

Eftersom vi ar har under en kort tid fick vi betala for Oscars skola. Det kostade oss 27 000 for ett ar. Sedan kommer det i princip varje dag lappar fran skolan pa olika saker vi skall betala for. det kan vara bocker och olika utflykter. Ingenting ar gratis!!!

Jag aker till Peru pa Mandag och blir borta ca 2 v (MITT UNDER OS!!!). Det hade val inte varit sa farligt om det inte var for att vi fortfarande inte fatt vara grejor annu. Vi har alltsa inte kunnat flytta in i den nya lagenheten annu.
Forra fredan skulle kontainern godkannas i tullen och vi skulle fa grejorna i borjan av veckan. I onsdags sa de torsdag eller fredag och igar ringde de och sa att den kan tidigast komma pa mandag.
Det betyder att jag inte ar hemma och Malin far packa in allt dar det skall vara!

Inga kommentarer: