måndag 27 april 2009

Besök hos Myreneh i Canberra

Jervis Bay ligger i närheten (ja i Australienska mått räknat – 2,5 h med bil) av Canberra – Australiens huvudstad. Vi har en vän där, Myreneh, som vi länge tänkt vi skulle hälsa på så det passade ju bra när jag ändå skulle åka ned och hämta Malin och grabbarna. 
IMG_1419
Canberra är en konstig stad. Det bor ca 300 000 där men ändå känns det som man åker genom en lite stad på landet. Det är aldrig riktigt mycket hus eller människor. Jämfört med trafiken i Sydney kan den jämföras med den i Robertsfors klockan 23 en tisdagskväll.

Se hur påpälsade vi var, det var sviinkallt!!! Vi har ju vant oss med sommarvärme så vi hade inte riktigt med oss så mycket kläder!

Den 25e var det ANZAC Day i Australien. ANZAC Day är en allmän helgdag i Australien för att hedra de som stred i Anzac (Australian and New Zealand Army Corps), och alla de som tjänade sitt land. 25 april var det datum då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallipoli under första världskriget.
IMG_1382 IMG_1378
Vi var med på cermonin och fick tom se Australiens Premiärminister, Kevin Rudd.
IMG_1383

Myreneh visade oss runt i stan och tog oss bla upp på en av stans flera utkikspunkter där man fick en bra överblick över stan.
IMG_1426
I bakgrunden ser man parlamentshuset.

Kolla in filmen på kängruna som vi passerade.

Vi beökte också ett tuyp av teknikmusemum där barnen kunde exprimentera och leka med olika tekniska mojänger och molijocker.
IMG_1464 
Fler bilder från helgen!

Inga kommentarer: