torsdag 9 april 2009

Hamilton Island – Paradiset??

OK, då var vi hemma igen från det som måste vara paradiset på jorden – Hamilton Island. Ön är en av öarna som tillhör ögruppen Whitesunday Islands som ligger precis vid kanten av det stora Barriärrevet.

Vi flög ut på Måndag och kom till hotellet på eftermiddagen, checkade in och vyn från rummet kunde man inte klaga på. Med utsikt över viken och det klarblå vattnet var det en fröjd för ögat.
Hamilton Island 008

På Tisdagsmorgon åkte vi båt ut till en flytade plattform ute på barriärrevet. Malin så hur vi passerade en stor rocka som simmade bredvid båten – häftigt!! 
Väl ute fick vi snorkla och jag provade även på att dyka med tuber ned till 12 m. Det går inte beskriva vad man fick se ute på korallrevet. Fiskar sommade runt oss, en del var små medan en del var mindre. Vi såg tom en sköldpadda somma förbi. Vi hade ingen undervattenskamera men det var en som filmade hela dagen så jag skall försöka ta ut bilder från filmen och lägga ut!
Det är säsong för maneter i vattnet så vi fick använda “stinger suit” för att inte bli “brända”. Snyggt va??
Hamilton Island 055 Hamilton Island 051 Hamilton Island 053 

På Onsdag åkte vi båt ut till White Haven Beach. Den är listad som en av de 10 vackraste stränderna i världen. Det syns kanske inte så bra på bilderna, men sanden är absolut kritvit och vattnet är klart som dricksvatten. Ahh, vilken dag!!!
Hamilton Island 100 Hamilton Island 092

Resten av tiden tillbringade vi på stranden, i poolen och vid poolbaren.
Hamilton Island 135

Jag och Oscar provade på Parqaflying. Man åker fallskärm efter en båt. det är oxå videofilmat så bilder kommer senare.

Hela ön är bara til för att man skall ha semester. Massvis av restauranger och barer och inga järaffärer eller videobutiker! gatorna är smala och trasportmedlet på ön är golfbilar.
Hamilton Island 150 Hamilton Island 122

Se massvis med bilder från veckan här.

1 kommentar:

Erika sa...

Jaa, vad ska jag säga.....avis???? neeeeej, tok heller...;) Ni verkar ha det heeelt underbart, kan förstå om ni inte längtar hem alltför mycket.....snygg manetdräkt ni fick på er...hihi :)